More selected projects

Siedziba °CRYO Science 2.0

Mało co sprawia nam więcej przyjemności, niż obserwowanie, jak nasi Klienci rozwijają skrzydła. Towarzyszenie im na drodze do sukcesu jest fantastycznym doświadczeniem i bardzo dużo radości daje nam świadomość, że przyczyniamy się do wzrostu ich biznesów.

Jednym z takich Klientów jest CRYO Science. Zaprojektowaliśmy dla nich pierwszą siedzibę oraz salony krioterapii CRYO Stay Young. Wraz z rozwojem firmy, pojawiła się potrzeba zwiększenia stanowisk pracy. Dotychczasowa siedziba przestała spełniać swoje zadanie. Brakowało przestrzeni, w związku z czym jej funkcjonalność pozostawiała wiele do życzenia. Nowym celem klienta było stworzenie reprezentatywnego biura dla kadry zarządzającej, zespołu managerów i działu sprzedaży.

Wyzwaniem stała się otwarta przestrzeń, czyli tzw. open space, w której miały pomieścić się różne działy firmy. Wnikliwa analiza i rozmowy z klientem zaowocowały stworzeniem optymalnego układu z podziałem na strefę wejścia z poczekalnią, gabinety zarządu, salkę konferencyjną oraz open space z obszarami dedykowanymi poszczególnym działom.

Musieliśmy odpowiedzieć sobie na pytanie jak zapewnić działom maksimum kameralności przy jednoczesnym zachowaniu elastyczności w umeblowaniu open space’u. Klientowi zależało, aby podział nie był zbyt sztywny, gdyby w przyszłości zaszła potrzeba zmian.

Stworzyliśmy więc wnętrze proste i minimalistyczne, nawiązujące estetyką do pierwszej siedziby. Wysokie komody z roślinnością dzielą przestrzeń open space na trzy strefy.
Wprowadziliśmy dużą ilość roślinności, ponieważ:

  1. Działa ona pozytywnie na akustykę, zapobiegając niepotrzebnemu pogłosowi na dużej przestrzeni.
  2. Dobre samopoczucie pracowników i poprawę efektywności w pracy.
  3. Rośliny na modułach meblowych stanowią wizualny podział na strefy, wyznaczając umowne granice i utrzymując przestrzenny ład.
     

Aby jeszcze bardziej zadbać o lepszą akustykę wprowadziliśmy panele tapicerowane. Są one umieszczone pomiędzy biurkami oraz na tyłach modułów działowych.

Kolorystycznym motywem przewodnim jest granat, uzupełniony antracytowymi meblami oraz szarymi dodatkami. Na ścianach pojawia się okładzina z betonu, dbająca o obecność industrialnego akcentu. Aby przełamać ciemne tonacje wprowadziliśmy turkusowe elementy tapicerki. Turkus, nawiązujący do estetyki pejzaży lodowcowych, jest znakiem rozpoznawczym CRYO Science i nie mogło go zabraknąć w realizacji nowej siedziby.
Etap realizacji przebiegł sprawnie i bez komplikacji. Na naszych barkach spoczęła odpowiedzialność za nadzór ekipy wykończeniowej oraz stolarni. Zajęliśmy się także zamówieniami wyposażenia oraz mebli. Po dwóch miesiącach przygotowań i prac wykończeniowych nastąpił odbiór i przekazanie gotowego biura zadowolonemu Klientowi.

[unex_ce_button id="content_ddkey02bo" button_text_color="#000066" button_font="semibold" button_font_size="12px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="1px" button_border_color="#000066" button_border_radius="1px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000066" button_border_hover_color="#000000" button_link="http://www.studiogiza.com/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]PRZEJDŹ DO STRONY GŁÓWNEJ[/ce_button]